در انتخاب و تغییر دکوراسیون علاقه دارید که فرش شما فرش مدرن یا کلاسیک باشد ؟و آیا اینکه فرش مدرن در تغییر دکوراسیون منزل شما خودنمایی می کند یا خیر؟ و این نکته آنقدر مهم است که به هیچ عنوان به راحتی نمی توانید از کنار آن به سادگی عبور کنید.و هر فرش را با سبک و رنگ مختص به نوع دکوراسیون انتخاب می کنید، در ادامه به بررسی تفاوت فرش کلاسیک و مدرن پرداخته می شود.
شناخت تفاوت فرش کلاسیک و مدرن:
بین فرش کلاسیک و مدرن تفاوت های زیادی وجود دارد، اما تفاوت اصلی و مهم آن در این نکته است که فرش مدرن فرشی است که کلاسیک نیست.طراحی فرش مدرن خاص و منحصر به فرد و کاملا متفاوت از کلاسیک است.و این موضوع باعث می شود تا در زمان انتخاب فرش حتما به دکوراسیون و اکسسوری های داخلی دقت بیشتری داشته باشید.نکته مهم در انتخاب فرش مدرن و کلاسیک این نکته است که نباید این دو فرش را همزمان در منزل و در کنار هم استفاده کرد، چون اصلا از نظر زیبا شناختی زیبا نیست.
فرش کلاسیک چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
فرش کلاسیک همان فرش هایی هستند که از کودکی تا به حال در منازل مشاهده کرده اید، فرش کلاسیک از بافت،طرح و رنگ خاص و منحصر به فردی برخوردار است و هیچ شباهتی به فرش مدرن ندارد.فرش های کلاسیک دارای رنگ های مختلف و طرح های شلوغ هستند که نشانه اصلی یک فرش کلاسیک است و با دیدن طرح های شلوغ متوجه می شویم فرش کلاسیک است.فرش های دستبافت نیز جزء دسته فرش های کلاسیک محسوب می شوند، فرش هایی با طرح های شلوغ و گل و بوته های در هم پیچیده که در نوع خود بی نظیر هستند.
فاکتورهای ویژه فرش کلاسیک :
فرش کلاسیک دارای فاکتورهای ویژه و خاصی است که عبارتند از؛
فرش کلاسیک طرح و نقشه خاص خود را دارد و با توجه به بافت و تراکم به چند دسته 700 شانه،1000 شانه و 1200 شانه تقسیم می شود.
ترکیب رنگ در فرش کلاسیک متنوع و زیاد است،و این ترکیب رنگ می تواند ترکیبی از دو یا چند رنگ باشد.
در فرش کلاسیک طرح ها دارای ترنج مرکزی یا حوضه هستند و در اطراف فرش نیز 4 لچک یا مثلث هایی شبیه به طرح ترنج وسط مشاهده می شود. هرچند بعضی از طرح ها نیز با الهام از فرش کلاسیک بافته می شود.
طرح های کلاسیک موجود در بازار عبارتند از : اسلیمی، لچک ترنج، افشان، شکارگاه، خشتی و درختی
از ویژگی های خاص فرش های کلاسیک می توان به تنوع بالای رنگی آن اشاره کرد و همین موضوع باعث شده تا بهترین گزینه برای انواع دکوراسیون سنتی باشد و طراحان با استفاده از دیگر لوازم و المان ها اقدام به طراحی و چیدمان منازل نمایند.
فرش مدرن چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
انواع فرش های مدرن دقیقا در مقابل فرش های کلاسیک قرار دارند.که شامل تعداد رنگ های کم و طرح های ساده است.و در نگاه اول یک فرش مدرن دارای طرحی ساده و با تنوع رنگی کمی است. در فرش های مدرن پیچیدگی ها و شلوغی های طرح کلاسیک به چشم نمی خورد و بهترین گزینه برای دکوراسیون شلوغ است.در ادامه به تفاوت های فرش مدرن پرداخته می شود.
تفاوت های فرش مدرن :
طرح های فرش مدرن ساده و یا در اشکال هندسی به صورت حجیم و ساده و با فاصله زیاد بافتته می شود. در این نوع فرش ها برای جدا سازی رنگ ها از یک رنگ مجزا استتفاده شده تا رنگ ها قابل تشخیص و مرزها مشخص باشد.در صورتی که در فرش کلاسیک هیچ نوع مرزی وجود ندارد و رنگ ها با هم ترکیب می شوند.
متریال فرش مدرن پشم و پنبه است اما در بعضی از طرح ها نیز از ابریشم مصنوعی استفاده می شود.که موجب درخشندگی و براق شدن فرش می شود.
فرش های مدرن بافتی حجیم دارند که به اصطلاح به آن گوشتی گفته می شود.به عبارت ساده تر تارهای فرش بلندتر ازحد معمول فرش کلاسیک است.
طرح های فرش مدرن معمولا ساده و کم نقش و نگار هستند.و در بافت آن معمولا دو یا سه رنگ استفاده می شود.و این موضوع باعث سادگی بیشتر این فرش ها شده است و در یک نگاه متوجه می شوید که فرش مدرن است و ساده بودن این فرش ها در رنگ و طرح آن مشهود است.
فرش کلاسیک در دکوراسیون :
این سوال شاید برای شما مطرح شده باشد که چگونه از فرش کلاسیک در دکوراسیون استفاده نماییم؟و یا بهترین رنگ فرش کلاسیک برای منزل کدام است؟ هرچند انواع طرح ها و رنگ های فرش کلاسیک را در منازل ایرانی مشاهده کرده ایم، ولی برای استفاده بیشتر از این نوع فرش در دکوراسیون باید کمی خلاقیت به خرج داد، با ما همراه باشید.
فرش کلاسیک در پذیرایی :
راهنمای کلی برای استفاده از فرش کلاسیک در دکوراسیون منزل این است که مطابق با طرح فرش از آن در دکوراسیون استفاده نمایید.به عنوان نمونه: اگر قصد دارید از فرش کلاسیک در فضای پذیرایی استفاده نمایید.حتما به المان ها و لوازم مورد استفاده در این فضا دقت داشته باشید.
در صورتیکه در فضای پذیرایی از اکسسوری و پرده های مجلل و مبلمان مجلل استفاده شده حتما فرش کلاسیک با طرح لچک ترنج انتخاب شود.تا نمای تجملی بیشتری به فضا بدهد.البته حتما به تراکم و نوع رنگ باید دقت داشته باشید.و چون فضای پذیرایی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و پاخور کمتری دارد فرش های با تراکم و ظرافت بیشتر بهترین گزینه برای این فضا هستند تا زیبایی این فضا را چند برابر به رخ بکشد.
فرش کلاسیک در اتاق خواب :
در صورتیکه علاقه دارید در اتاق خواب مطابق با دکوراسیون سنتی از فرش کلاسیک استفاده نمایید، فرش هایی با طرح شکارگاه و در ختی بهترین گزینه هستند.
فرش کلاسیک و فضای ورودی و سرویس بهداشتی :
برای فضای ورودی منزل، مانند راهرو و قسمت جلویی سرویس بهداشتی مناسب ترین گزینه فرش کلاسیک با تراکم کم و قیمت مناسب تر می باشد، زیرا این فضا دارای پاخور بیشتر و رفت و آمد بیشتری است و استفاده از یک فرش ظریف با تراکم بالا اصلا مقرون به صرفه نیست.
فرش کلاسیک در آشپزخانه :
در فضای آشپزخانه می توانید از فرش کلاسیک با رنگ های تیره و طرح شلوغ استفاده کنید.زیرا محیط آشپزخانه پاخور زیادی دارد و رفت و آمد در آن زیاد است و احتمال ریختن مواد غذایی، روی فرش وجود دارد، و در آشپزخانه فرش زودتر کثیف می شود،پس باید فرشی انتخاب شود که دارای رنگ تیره و تراکم کمتری باشد.فرش های کلاسیک با متریال آکریلیک بهترین گزینه برای آشپزخانه است.چون دارای مقاومت بالایی نسبت به حرارت و رطوبت دارد.
فرش مدرن در دکوراسیون :
درست است که انتخاب فرش برای دکوراسیون مدرن و کلاسیک پرتاب ماهواره به آسمان نیست !ولی انتخاب چندان راحتی هم نیست و علت اصلی آن هم تنوع فرش ها در رنگ، طرح و ابعاد مختلف است.که موجب سخت تر شدن انتخاب می شود.مخصوصا زمانی که در دکوراسیون داخلی منزل جسارت به خرج دهید و قصد استفاده از فرش مدرن را داشته باشید.
دکوراسیون ساده و فرش مدرن :
اگر قصد دارید که دکوراسیون منزل شما بیش از حد ساده باشد،استفاده از اکسسورهای مدرن و دیگر المان ها و همچنین فرش مدرن پیشنهاد می شود.و برای منازل با دکوراسیون ساده بهترین گزینه فرش مدرن است، زیرا در فرش های مدرن طرح ها و رنگ ها به صورت جسورانه انتخاب شده و در آن اشکال هندسی به چشم می خورد.، در فرش مدرن از تصاویر انتزاعی استفاده می شود که این موضوع موجب بسته شدن دست در استفاده از هر نوع دکوری می شود.
فرش مدرن و تناسب با فضا :
فرش مدرن در انواع پرزبلند، شنل،شگی و عروسکی در بازار عرضه می شود، اما انتخاب هر فرش باید متناسب با فضا و دکوراسیون باشد. به عنوان نمونه در فضای آشپزخانه نمی توانید از یک فرش پرز بلند یا شگی استفاده نمایید.به علت پرزهای بلند این فرش آلودگی و ذرات مواد غذایی و... در الیاف فرش پنهان می شود و اصلا برای فضای آشپزخانه مناسب نیست.و موجب می شود تا فرش آشپزخانه زود به زود شسته شود که باعث کاهش عمر مفید فرش و کهنه شدن آن می شود.
فرش شگی و اتاق خواب :
فرش های شگی و پرز بلند برای اتاق خواب کودک اصلا مناسب نیست، زیرا باید زمان بیشتری را صرف نظافت اتاق کودک نمایید. بهترین گزینه برای اتاق کودک فرش های مدرن عروسکی هستند.و به علت داشتن طرح های فانتزی و جذاب بهترین گزینه برای شادتر نشان دادن فضای اتاق کودک می شود.و به علت داشتن پرزهای کوتاه نظافت را سریع تر و شستشوی راحت تری دارد.
گفتار پایانی :
دوستان و همراهان عزیز در این مقاله به بررسی تفاوت فرش کلاسیک و مدرن پرداخته شد، امیدوارم این مطالب برای شما مفید و سازنده باشد.برای داشتن یک دکوراسیون زیبا باید همه المان ها و لوازم با یکدیگر هماهنگ باشد و دارای هارمونی خاصی باشد. تا بتوانید از زیبایی دکوراسیون داخلی منزل لذت ببرید.نکته مهمی که هرگز نباید آن را فراموش کنید در زمان استفاده از فرش مدرن و کلاسیک توجه به تراکم، ابعاد و طرح و نقش فرش است که مهم ترین گزینه در چیدمان و استفاده از فضا می باشد.