فرش چند شانه خوب است
اولین سوالی که اشخاص بعد از ورود به نمایشگاه های فرش به ذهنشان خطور می کند، این است که فرش چند شانه خریداری کنیم ؟یا کدام فرش ماشینی کیفیت بهتری دارد؟ فرش های 700 شانه بهتر است یا 1000 یا 1200 شانه ؟
فرش چند شانه و نحوه استفاده آن :
معمولا تعداد زیادی از افراد از مبل استفاده نمی کنند و بیشتر عادت به نشستن روی فرش دارند برای این افراد توصیه می شود از فرش های ماشینی نرم تر و ضخیم تر استفاده کنند.و توصیه ما فرش 700 شانه است. نکته مهمی که باید به آن دقت داشته باشید این است که هرچه تراکم و شانه فرش ماشینی افزایش پیدا کند، ضخامت فرش کاهش پیدا کرده و لطافت آن بیشتر می شود. در مقابل افرادی که عادت به نشستن روی فرش دارند ، افردای وجود دارند که زیبایی فرش برای آنها در درجه اول قرار دارد. و از مبل بیشتر استفاده می کنند.به این افراد توصیه می شود که فرش های 1000 و 1200 شانه خریداری کنند.چون هرچه تراکم این فرش ها بالاتر باشد زیبایی آن به علت ریز بافت بودن آنها دو چندان می شود. نکته ای که باید دقت داشته باشید در زمان انتخاب فرش این نکته است که در زمان انتخاب فرش ماشینی در جستجوی ویژگی فرش مشخص می کند که ما به دنبال کدام نوع از فرش ماشینی هستیم.
شانه فرش چیست؟ تراکم فرش چیست؟
تعداد زیادی از خریداران فرش در نمایشگاه های فرش ماشینی با این سوالات مواجه می شوند؛ فرش خوب چه فرشی است؟فرش چند شانه بخریم ؟مشخصات فرش ماشینی خوب چیست؟بهترین برند فرش کدام است و نحوه تشخیص تراکم در فرش چگونه است؟همچنین تفاوت فرش 700 شانه با 1000 شانه با ما همراه باشید.
شانه فرش چیست؟
تعداد (ریشه)گره موجود در یک متر عرض فرش را شانه فرش می گویند.به عنوان نمونه تعداد گره های موجود در یک متر عرض برابر 700 گره باشد آن فرش 700 شانه است و هرچه تعداد گره ها در واحد بیشتر باشد،طول فرش بیشتر و در نهایت فرش با جزئیات بیشتر و ریزبافت خواهد بود که به این فرش ها به اصطلاح فرش دستبافت گونه گفته می شود.البته شانه یک فرش بسته به طرح بافت و نقشه فرش می باشد.
تشخیص شانه فرش :
راحت ترین و ساده ترین روش برای تشخیص شانه های فرش ماشینی شمارش تعداد گره های فرش در واحد عرض فرش ماشینی می باشد.به عنوان نمونه :در یک فرش 700 شانه قطعا باید 7 گره وجود داشته باشد.
تشخیص تراکم در فرش :
شمردن تعداد گره های فرش در واحد طول بهترین روش برای تشخیص تراکم فرش می باشد.مهم ترین نکته در تشخیص فرش ماشینی این است که در بافت فرش های ماشینی با تراکم بالا به صورت سر به یک است، به عنوان نمونه اگر تراکم بیشتر از 2000 باشد. در طول هر متر تعداد گره ها یک سوم تراکم خواهد بود. به عنوان مثال در فرش ماشینی با تراکم 2550 در هر متر طول فرش 850گره یعنی یک سوم 2550 وجود دارد و در هر 2 سانتی متر 17 گره باید وجود داشته باشد.
تار پود خاب :
جنس نخ های به کار رفته در بافت فرش از مهم ترین نکات در هنگام خرید فرش ماشینی می باشد.سوالاتی نظیر بهترین نخ خاب چیست؟نخ تا و نخ پود چیست؟نخ پلی استر و اکرلیک چیست؟نخ هیت ست شده و... چیست؟ در ادامه به بررسی و اهمیت نخ خاب پرداخته می شود با ما همراه باشید.
اهمیت نخ خاب :
همانطور که می دانید معمولا فرش های ماشینی از سه نوع نخ بافته می شود.تار، پود،خاب
معمولا نخ تار و پود از جوت و پنبه پلی استر بافته می شود.که در انواع فرش ها تفاوت زیادی ندارد.نخ خاب یا همان نخی که در ظاهر فرش ماشینی مشاهده می شود دارای اهمیت زیادی است.
ویژگی نخ خاب اکرلیک :
ازویژگی های نخ خاب اکرلیک می توان به شفاف بودن، نرم و مقاوم بودن آن در مقابل پاخور و حرارت اشاره کرد.ضمنا این نخ برگشت پذیری بالایی دارد.ضمنا این نوع نخ داری تنوع زیاد و بالا در رنگ های شاد و همچنین شفافیت بالا می باشد.
ویژگی های فرش های ماشینی بافته شده از الیاف آکریلیک :
در فرش های ماشینی که در بافت آن از الیاف تمام اکریلیک استفاده شده می توان به وضوح سرنخ هایی را به صورت دانه اناری در پشت فرش وجود دارد، مشاهده کرد که با کشیدن دست در پشت فرش به راحتی قابل لمس و رویت است.و این بهترین نکته جهت تشخیص اصالت فرش است. از دیگر ویژگی های فرش آکریلیک می توان به شباهت بیش از حد آن به فرش دست بافت اشاره کرد به طوری که در بعضی از مواقع افراد فرش های ماشینی تمام آکریلیک را با فرش دستبافت پشمی اشتباه می گیرند. لازم به ذکر است این فرش ها دارای عمر طولانی تری نسبت به فرش های ماشینی مشابه هستند و در زمان شستشو دچار آبرفتگی نمی شوند. لطافت و نرمی الیاف آکریلیک در فرش های ماشینی در مقایسه با الیاف پلی استر از دیگر ویژگی های این فرش ها می باشد.از خصوصیات منحصر به فرد فرش های آکریلیک می توان به این نکته مهم اشاره کرد که این فرش ها بوی مواد نفتی نمی دهد و نور و خورشید و حرارت هیچ آسیبی به این نوع فرش ها نمی زند.پاخور این فرش ها نسبت به فرش های ماشینی دیگر بیشتر است و در برابر رفت آمد زیاد هیچ نوع مشکلی پیش نمی آید.
روش های تشخیص فرش آکریلیک از فرش های غیر آکریلیک :
به طور کلی فرش های ماشینی اکریلیک، پلی استر، پی سی اف، اکریلیک هیت ست و پلی پرویلین در بازار موجود است.
در بین فرش های ماشینی فرش هایی اکریلیک شباهت زیادی به فرش دستبافت دارد، به طوری که یک فرد غیر کارشناس و عادی قادر به تشخیص فرش پلی استرو آکریلیک نمی باشد. در ادامه به بررسی تفاوت فرش آکریلیک و پلی استر پرداخته می شود.با ما همراه باشید:
1_ زمانی که روی فرش اکریلیک دست کشیده می شود و زیر دست لمس می شود و نخ خواب به صورت دانه دانه از زیر دست رد می شود و به هیچ عنوان سفت و به هم چسبیده نیست و اصلا در هم کلاف نمی شود.
2_ این نوع فرش ها به هیچ عنوان بوی نفت نمی دهد، یعنی زمانی که این فرش ها بو می شود بوی هیچ گونه مواد پلاستیکی و مشتقات نفت را حس نمی کنید.
3_ در زمان کشیدن دست روی فرش نباید دست سر بخورد و به فرش بچسبد.
4 _در صورت استفاده مدام از فرش های ماشینی اکریلیک خاصیت برگشت پذیری داشته و در برابر پاخوردگی دارای مقاومت بالایی است.
5_ این نوع فرش ها در برابر حرارت اتوی داغ، کتری و قابلمه داغ دارای مقاومت زیادی دارند.
توصیه مهم :
این نوع فرش ها نسبت به دیگر فرش های ماشینی دارای رنگ های زنده و شفافی هستند،و کلا رنگ های آکریلیک دارای رنگ پذیری بالایی است.
در صورتیکه هیچ یک از مواردی که برای فرش های آکریلیک بیان شد، را در فرشی مشاهده نکردید و فرش دارای زبری و سفتی و رنگ غبارگر فته بود، قطعا مطمئن شوید آن فرش پلی استر است و دارای کیفیت و قیمت آکریلیک نیست.دقت داشته باشید که فرش های ماشینی که در آن الیاف اکریلیک به کار رفته است ،دارای قیمت گران تری است و می توان ادعا کرد که این نوع فرش ها جزء گران ترین نوع فرش های ماشینی هستند.و فرش های ماشینی پلی استر دارای کیفیت پایین تر و قیمت پایین تری هستند و موجب کاهش قیمت فرش ابریشم گونه ماشینی می شود.