شهریور
روش های از بین بردن پرز فرش

روش های از بین بردن پرز فرش


زمان مطالعه : 4 دقیقه

فقط آدمها یا حيوانات خانگی نيستند که مویشان میریزد و به رخت و لباس میچسبد و سبب کلافگی میشود. فرشهای ماشينی به ویژه زمانی که نو هستند نيز دچار این مشکل میشوند و باید دنبال راهی برای بهبود این وضعيت بود. این مشکل فرشهای ماشينی که ”ُپرزِدهی فرش“ ناميده میشود با شامپوهای ضدریزش مو حل نمیشود!!!

فرش های اکریليکی پرطرفدارترین انواع فرش ماشينی در ایران هستند و از قضا بيشتر از نمونه های دیگر نيز پرز میدهند. به طور کلی اگر در مراحل بافت فرش از مقدار مناسبی آب و روغن در مرحله آماده سازی الياف استفاده شود، دستگاهها در سالن ریسندگی به خوبی تنظيم شوند، تثبيت حرارتی مطلوب باشد و از آهار استفاده شود، فرشها کمتردچار مشکل پرزدهی میشوند.

اما چه چيز سبب ایجاد این مشکل کلافه کننده میشود؟ در فرشهای ماشينی، آن چيزی که خاب الياف را نگاه میدارد، آهاری است که در هنگام ریسيدن الياف مورد استفاده قرار میگيرد. در بافت فرش، اليافی است كه در سطح بالاتری از قسمت زمينه قرار گرفته اند و نمیتوانند توسط زمينه یا نفوذ آهار مهار شوند. این مشکل فنی وقتی تشدید میشود که عوامل سایشی مانند پا خوردن نيز به موضوع دامن بزنند و سبب شوند فرش بيش از پيش پرزدهی داشته باشد. این مشكل هيچ گاه به طور كامل حل نمیشود و باید با آن مدارا کرد. البته بعد از مدتی معمولا ریزش الياف متوقف میشود. مدت و شدت پرزدهی یک فرش ماشينی به کيفيت الياف، نوع و ساختمان نخ، نحوه اتصال خاب به زمينه، تراكم و ضخامت نخ زمينه، کيفيت آهار مصرفی و همچنين بسياری دیگر از عوامل فنی موثر در فرشبافی بستگی دارد. همچنين هر چه تراکم و تعداد شانه فرشی که انتخاب میکنيد بالاتر باشد، کمتر مجبور خواهيد بود با این مشکل دست و پنجه نرم کنيد.

فرش های اکرولیک بخاطر جنس ان با پرز همراه است، که امروزه  با تکنولوژی  جدید  فرشها رو هیت ست کرده تا هم از نظر شفافیت و هم پرز دهی بهتر شوند. اما فرش خوب باید به اندازه یک تا سه هفته پرز بدهد، مدت آن هم بستگی  به رنگ فرش دارد. فرش های تیره معمولا بیشتر پرز می دهند.  

راه رهایی از پرز فرش چیست؟

بهترین کار برای از بین بردن پرز فرش نو جارو کردن ان با جارو های قدیمی (جارو شمالی-جارو چوبی)میباشد جاروهای سنتی بدون آسيب زدن به بافت فرش، پرزهای مزاحم را جمع میکنند و تا اندازه زیادی از حجم این مشکل می کاهند. اگر میخواهيد این شيوه موثرتر واقع شود، لبه های جارو را کمی مرطوب کنيد. خواهيد دید که جاروی مرطوب با دقت بيشتری پرزها را از سطح فرش جمع میکند. پس از چند مدت از مقدار این کرک دهی تا اندازه زیادی کاسته می شود. بعضی از افراد برای از بین بردن پرز فرش، فرش رو با فرچه میکشند که این باعث تحریک شدن و پریز دادن بیشتر فرش میشود یا بعضی از افراد فرش رو میشویند که این کار لازم نیست، چون با جارو زدن راحت تر به خواسته خود می رسید.   

راه دیگری این است که یک کیسه حمام را مرطوب کرده به دست بکشید و از راه خاب قالی کیسه بکشید. هر دو روز یکبار فرش ها را جارو بکشید. حداقل سالی چند بار با شامپو فرش فرش ها را شامپو بکشید.برای درخشان کردن رنگ های فرش کمی سرکه را با خاک اره مخلوط کرده و به ارامی برسی را در این مخلوط بزنید و روی فرش بکشید وقتی که خشک شد با جارو برقی سطح ان را جارو کنید.

(ccomment) دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید