اسفند
5 نکته طلایی برای نگهداری و مراقبت از فرش که باید بدانید!!

5 نکته طلایی برای نگهداری و مراقبت از فرش که باید بدانید!!


زمان مطالعه : 4 دقیقه

نگهداری و مواظبت از فرش :

شاید بارها این سوال برایتان مطرح شده که چرا نگهداری و مواظبت از فرش ماشینی مهم و ضروری است؟ و چگونه باید از فرش نگهداری کرد؟ آیا علاقه دارید که بدانید در بین تار و پود فرش کاشان چه چیزهایی مخفی شده است؟ چگونه فرش جدید، زیباتر و درخشان تری داشته باشیم؟  در این مقاله روش های نگهداری و مواظبت از فرش زیبا را یاد بگیرید.

معرفی و آموزش نکات طلایی نگهداری و مواظبت از فرش:

همانطور که می دانید در طول شبانه روز بیشترین مکانی که روی آن رفت و آمد داریم زمین و قطعا فرش است و فرش به مرور زمان و رفت و آمد زیاد رنگ و زیبایی خود را از دست می دهد. دراینجا به اهمیت و نگهداری فرش پی می بریم و شما باید به بهترین شکل از فرش نگهداری و مواظبت کنید.در ادامه ابتدا به عواملی که در طولانی مدت به فرش آسیب می رساند، پرداخته می شود، با ما همراه باشید.
عواملی که در تار و پود فرش شما رسوب میکند :
غبار :

ذرات گرد و غبار موجودات میکروسکوپی هستند که کاملا بی ضرر هستند، و تنها مشکل این ذرات این است که این موجودات مقدار زیادی زباله میکروسکوپی تولید می کنند.و این مقادیر زباله ها موجب ایجاد مشکلات زیاد تنفسی می شود.
باکتری ها:
فرش بهترین شرایط را برای رشد باکتری ها ایجاد می کند،کف کفش ها و حیوانات خانگی باکتری ها را به خانه وارد می کند، مخصوصا زمانی که منزل دیر به دیر تمیز شود.طبق تحقیقات کف کفش ها حاوی باکتری هایی از خانواده پنومونی هستند که موجب ایجاد بیماری های زیادی می شود.
آلرژن ها :
 به راحتی در الیاف فرش، گرده و دیگر مواد حساسیت زا مخفی می شود.معمولا آلرژن ها از روی کفش انتقال پیدا میکند و یا از پنجره ها وارد منزل می شود،لازم به ذکر است که اگر در زمان ورود به منزل کفش های خود را در نمی آورید، مسلما آلرژن های فصلی در فرش رسوب کرده است که می تواند موجب ایجاد انواع بیمار یها شود.
آثار شیمیایی :
معمولا تعداد زیادی از فرش ها در صورت نو بودن با مواد شیمیایی درمان می شود. تحقیقات نشان می دهد که آثار شیمیایی در کف کفش مشاهده شده است.بعضی از این مواد شیمیایی دارای بوی خاصی است ، و طبق تحقیقات تعداد کمی از این مواد سرطان زا می باشد.
 قالب :
معمولا در مناطق مرطوب جهان افراد در فرش های خود کپک مشاهده می کنند.چون الیاف امکان ایجاد کپک را در قالب پارچه به وجود می آورند و تعداد زیادی از افراد از این واقعیت بی اطلاع هستند، زیرا کپک هیچ نوع علامت خاص و بویی ندارد.
مو و شوره حیوانات خانگی :
تنها مشکلی که صاحبان حیوانات خانگی هر روز با آن درگیر هستند، موی حیوانات است که در روی فرش می ریزد و در آن رسوب می کند.حتی اگر فرش هر روز تمیز شود باز هم مقداری از موهای حیوانات در الیاف فرش رسوب می کند. و موجب تشدید آلرژی و بیماری های تنفسی برای افرادی می شود که با این بیماری درگیر هستند.

خاک و گل :
 یکی دیگر از مضرات با کفش وارد منزل شدن مخفی شدن خاک و گل در الیاف فرش است.حتی خاکی که رو لبه شلوار است توانایی رسوب در روی فرش را دارد و موجب می شود تا براقی و شفافیت رنگ های فرش از بین برود و فرش غبار آلود شود.

 پوسته های پوست :
 یکی از عادی ترین موارد ناخوشایند در زندگی روزمره پوسته های پوستی می باشد ، که در سراسر منزل پراکنده است و بیشتر در الیاف فرش رسوب می کند،جالب است بدانید روزانه به طور متوسط از پوست بدن انسان 1.5 میلیون پوسته میکروسکوپی جدا می شود.تنها مشکل پوسته های پوستی ایجاد بهترین شرایط برای رشد باکتری ها می باشد، توصیه می شود در اولین گام اقدام به درمان بیماری های پوستی کنید و با تمیز کردن خانه و فرش از رشد باکتری ها در الیاف فرش جلوگیری کنید.
حشرات :
 از جمله حشراتی که در فرش های زیبای خانه شما خانه دارند می توان به ساس و کک ها اشاره کرد.
باقیمانده نوشیدنی و غذا :
دقت داشته باشید بعد از ریختن غذا و نوشیدنی روی فرش حتما باید فرش تمیز شود،و فقط نباید لایه سطحی را تمیز کنید بلکه باید به صورت عمقی فرش را از لکه ها و باقیمانده غذا تمیز کنید.زیرا فیبرهایی که به فرش نفوذ می کنند، بهترین تغذیه برای حشرات و باکتری های داخل الیاف فرش هستند.و تمیز کردن فوری و عمقی فرش موجب جلوگیری از بوی بد در فرش و همچنین حفظ خانه از خطرات موجودات کوچک و مضر می شود.
در ادامه مطلب به معرفی روش نگهداری و مواظبت از فرش ها برای سال های طولانی می پردازیم این روش ها عبارتند از :
جارو برقی کشیدن مرتب فرش ها :
فرش ها به عنوان یک فیلتر همه خاک و گردو غبار خانه را جمع می کنند، پس بسیار مهم است که در طول هفته حداقل 2 روزی یکبار فرش ها را جارو برقی بکشید تا فرسوده نشود و با تمیزی فرش ها و نبود لک روی آن از زیبای فرش لذت ببرید.
 تمیز کردن روزانه فرش ها :
 توصیه می شود هر 3 ماه یکبار فرش ها را با شامپو فرش خانگی شستشو دهید.در صورتی که حیوان خانگی و بچه دارید توصیه می شود مرتبا فرش ها تمیز کنید، چون باقیمانده غذا و نوشیدنی هایی که روی فرش می ریزد، موجب ایجاد لک روی فرش می شود و از درخشندگی فرش کاسته می شود.
 انتخاب محصولات تمیز کننده فرش عالی :
یک محلول تمیز کننده خوب برای از بین بردن لکه ها و تمیز کردن فرش نیاز هر خانه ای است.در زمان خرید شامپو فرش دقت داشته باشید که این محلول دارای خاصیت محافظت از فرش داشته باشد و از لکه های بیشتر جلوگیری کند و حتما برای فرش های پشمی مناسب باشد.

درمان لکه های فرش :

 قبل از هر چیزی سعی در پاک کردن لکه های ناشی از ریختن چای، قهوه و مواد غذایی داشته باشید و برای لکه های سختی که به هیچ عنوان پاک و حذف نمی شوند، حتما از فرش شویی کمک بگیرید.، درگاهی اوقات می توانید با خیس کردن یک پارچه و گذاشتن آن رو یلکه، لکه های فرش را اتو و پاک کنید. حرارت اتو موجب شکستن لکه ها و در نهایت تمیزی فرش می شود.همچنین بعضی از لکه های روی فرش با آب سرد از بین می رود،کافیست محل مورد نظر را با اسفنج شسته و لکه های روی فرش ماشینی رادر آب سرد خیس کرده، و با یک دستمال تمیز آغشته به مواد شامپو فرش روی لکه کشیده تا لکه پاک شود، نکته مهمی که باید در تمیز کردن فرش با شامپو فرش به آن دقت داشته باشید این است که حتما در ابتدا گوشه فرش را با شامپو فرش تست کنید.
پاک کردن کامل کف :
 قبل از انجام هر کاری برای تمیز کردن فرش بهتر است کف ها را از هر گونه آلودگی تمیز کنید، تمام پایه های صندلی را به صورت وارونه روی میز گذاشته و تمام اشیاء و فرش های کوچکی که در اطراف است را بردارید و در جای دیگری بگذارید.دقت داشته باشید تا اجسام کوچک و ریز وارد لوله جارو برقی نشود و موجب آسیب و صدمه به جارو برقی نشود.برای لکه های باقی مانده روی فرش از یک تکه یخ استفاده کنید و لکه ها را سریعا پاک کنید.

(ccomment) دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید